22 de julio de 2011
22.07.2011
Reforma de les pensions

Merkel elogia el retard de l´edat de jubilació a Espanya

La cancellera posa la reforma com a exemple de les "mesures adequades" per sortir de la crisi

22.07.2011 | 17:50
Angela Merkel.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha elogiat aquest divendres el retard de l'edat de jubilació a Espanya, dels 65 als 67 anys, que es va aprovar el dia abans a Madrid el Congrés dels Diputats.

La cap de l'Executiu germànic, que ha realitzat aquestes declaracions en la seva tradicional conferència de premsa prèvia a les vacances estivals, ha posat aquesta decisió com a exemple de les "mesures adequades" que s'estan prenent a tot Europa per sortir de la crisi i millorar la competitivitat econòmica .

La cancellera ha indicat que el retard legal de l'edat de jubilació a Espanya ha comptat amb un gran consens social, i ha destacat "el suport dels sindicats".

Merkel ha afegit que aquestes mesures anticrisi, que no eren previsibles fa tan sols uns mesos, són necessàries i justes, ja que "tot Europa ha de portar a terme reformes" per "sortir de la crisi millor que com es va entrar-hi".

El Congrés dels Diputats va aprovar aquesta setmana definitivament la reforma de les pensions que eleva gradualment l'edat jubilació fins als 67 anys.

El Govern espanyol ha aconseguit tirar endavant aquesta reforma amb l'únic suport de CiU durant tot el tràmit parlamentari.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook